Dobrodošli!

Kompanija UNIVERZUM Ciglane je deo UNIVERZUM holdinga. Lideri smo u proizvodnji ciglarskih proizvoda na tržištu Srbije.
Duga tradicija proizvodnje ciglarskih proizvoda u Aranđelovcu otpočela je davne 1939. godine, kada je osnovana ciglana „Ringlov“ – preteča sadašnje ciglane. Prva modernizacija i ugradnja nove opreme izvršena je osamdesetih godina, a od 1991. godine, pored osnovnog proizvodnog programa (fasadne opeke i giter bloka) uvode se novi proizvodni programi: izrada fert gredica, proizvodnja tenisita za teniska igrališta i atletske staze. Godine 2003. započinje novi razvoj ciglane „Kubršnica“ čiji vlasnik putem uspešne privatizacije postaje preduzeće „Univerzum“ doo iz Aranđelovca. Ulaganjem od preko 8 miliona eura izvršena je modernizacija celokupnih pogona, postavljena je nova automatika i automatski transport do tunelske sušare, ubačena je nova linija slaganja robe sa robotom,kao i nova kompjuterizovana linija razlaganja pečene robe, uz modernizaciju peći. Ugrađena je i nova italijanska oprema renomiranih firmi „Bongioannie Machine“ i Capaccioli Italy.

Ko smo mi

Ciglarska industrija Srbije je temelj investicionih zahvata u društvu. Od kvaliteta proizvoda koje isporučuje ova industrija zavisi kvalitet objekata, potrošnja energije, mikroklimatski uslovi u objektima, jednom rečju proizvodi ciglarske idustrije utiču na kvalitet življenja.
Zbog toga je naš cilj da obezbedimo kvalitetan proizvod po pristupačnim cenama kako bi obezbedili dalji razvoj i viši nivo kvaliteta života u našoj zemlji i regionu.
Izuzetan sastav zemljišta u slivu reke Kubršnice rezultira visokim kvalitetom krajnjeg proizvoda iz našeg proizvodnog programa: giter blokovi, pregradni blokovi, fert ispune, kanalica, fasadne opeke, tenisit i nadvratnici. Pri tome, naša ciglana u Aranđelovcu je jedina koja vrši automatsku proizvodnju kanalica za fert gredice, i to na osnovu ideje i patenta koji je potekao iz naše kompanije, a za koga smo dobili Zlatnu medalju na 51. Međunarodnom sajmu tehnike u Beogradu. Jedna smo od dve domaće ciglane koja može da proizvede fasadnu ciglu izuzetnog kvaliteta!
Kroz donacije i sponzorstva uvek smo se trudili da pomognemo lokalnoj zajednici. Izdvojili bi samo nekoliko:
Bolnica u Aranđelovcu
Manastiri SPC
FK Šumadija
FK Inđija
Centar borilačkih veština
Obe ciglane u sastavu naše kompanije primarno koriste gas kao pogonsko gorivo čime se značajno smanjuje zagađenje životne sredine. Mazut se koristi samo kao alternativno gorivo.
Posedujemo Rudarski projekat koji definiše način eksploatacije zemljišta kao i svu potrebnu dokumentaciju Ministarstva rudarstva i energetike Republike Srbije.
Konstantno radimo na uštedi i racionalnom korišćenju energije. Već sada ostvarujemo zavidne rezultate u potrošnji energije.

Naše reference

Hotel Splendid

Bečići, Crna Gora

Hotel Splendid

Hotel Splendid

Naselje Stepa Stepanović

Beograd, Srbija

Naselje Stepa Stepanović

Stepa Stepanović

Stambeno - poslovni objekat

Beograd, Srbija

Mokroluška 33

Mokroluška 33

Stambeni objekat

Beograd, Srbija

Radivoja Koraća

Radivoja Koraća