pornjk, pornsam, xpornplease, joyporn, pornpk, foxporn, porncuze, porn110, porn120, oiporn, pornthx, blueporn, roxporn, silverporn, porn700, porn10, porn40, porn900

O nama

CENTAR OPEKARSKOG UNIVERZUMA

UNIVERZUM CIGLANE

Sa dva proizvodna pogona, u Aranđelovcu i Inđiji, ciglana “Univerzum” je regionalni lider u proizvodnji i prodaji glinenih blokova.

Istorija proizvodnje opekarskih proizvoda u Aranđelovcu traje više od 80 godina, a najznačajniji razvoj počinje uspešnom privatizacijom 2003. godine.

Proizvodni pogon u Inđiji uspešno posluje od 2017. godine, uz kontinuirano povećanje kapaciteta proizvodnje i prodaje.

U oba proizvodna pogona, u skladu sa poslovnom politikom koja se ogleda u promeni proizvodnog i prodajnog asortimana, do sada je uloženo skoro 20 miliona evra. To je rezultiralo proizvodnjom naših “PRO TERM” blokova, koji se plasiraju na domaćem i tržištima u okruženju.

Za svega godinu dana, “PRO TERM” blokovi  postali su najzastupljeniji opekarski proizvodi iz ove kategorije na domaćem tržištu.

Vrhunski kvalitet gliništa u oba proizvodna pogona, ulaganja u najsavremeniju opremu i edukaciju zaposlenih, predstavljaju najčvršće temelje daljeg rasta ciglana “Univerzum”.

Univerzum ciglane 2024 © Sva prava zadržana.